Βασικές αρχές οδοντικής αισθητικής- χρώμα και χαρακτηριστικά Βασικές αρχές αισθητικής - Γαλιατσάτος, Αριστείδης; Προμπονάς, Aντώνιος (Αθήνα : Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, 2015)
Στην σημερινή εποχή, η οδοντιατρική επιστήμη,στοχεύει όχι μόνο στην απλή αποκατάσταση της διαταραγμένης ακεραιότητας των σκληρών οδοντικών ιστών, αλλά και στην κατεύθυνση μιας όσο το δυνατόν καλύτερης αισθητικής εμφάνισης της στοματοπροσωπικής περιοχής. Κατά συνέπεια, τόσο ο σύγχρονος οδοντίατρος, όσο και ο σύγχρονος οδοντικός τεχνολόγος πρέπει να έχουν άριστες γνώσεις αισθητικής, ώστε να τις εφαρμόσουν στους τομείς εργασίας τους ο καθένας.Στο σύγγραμμα αυτό επιχειρείται μιά διεξοδική ανάλυση και περιγραφή όλων εκείνων των παραγόντων, των ιδιοτήτων και των χαρακτηριστικών του χρώματος, τα οποία επηρεάζουν τόσο την εκτίμηση, όσο και την μέτρησή του. Όλα αυτά αποτελούν απαραίτητες βασικές γνώσεις για τον ασχολούμενο με την αισθητική αποκατάσταση του στόματος και των δοντιών, ώστς να μπορέσει να εκλπηρώσει τον σκοπό του. Στο βιβλίο αυτό έχουν συμπεριληφθεί όλα τα στοιχεία που θεωρήθηκαν αναγκαία για την πληρέστερη κατανόηση του θέματος, ενώ έχουν παραλειφθεί όσα αφορούν θέματα που οι απόψεις των ερευνητών διίστανται. Όλα τα κεφάλαια θα περιέχουν πολλές εικόνες και σχήματα, ώστε να γίνονται ευκολα κατανοητά όλα τα περιγραφόμενα στοιχεία.
Keywords: Dentistry -- Aesthetic aspects; Οδοντική αισθητική; Οπτικές ιδιότητες αποκαταστατικών υλικών; Προσθετικές αποκαταστάσεις; Ιδιότητες χρώματος; Χρώμα; Αισθητική; Τεχνολογία και επιστήμες μηχανικών -- Ιατρική τεχνολογία και μηχανική -- Βιοϊατρική τεχνολογία και εμβιομηχανική -- Βιοϊατρίκα υλικά -- Οδοντιατρικά υλικά; Επιστήμες υγείας -- Οδοντιατρική -- Οδοντιατρικές ειδικότητες -- Προσθετική δοντιών; Επιστήμες υγείας -- Οδοντιατρική -- Οδοντιατρική αναισθησία; Επιστήμες υγείας -- Συναφή επαγγέλματα υγείας -- Οδοντική τεχνολογία; Επιστήμες υγείας -- Οδοντιατρική